Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275 - else-marie@syssel.dk


Her i forsommeren blev jeg ringet op af vores lokale smed, Arne Holm, han ville lige høre om jeg manglede en brandsprøjte, til museet forstås. Ja, han var da også leveringsdygtig i forskelligt andet løsøre, en vaskemaskine i træ f.eks.

Arnes mor var flyttet til Nr.Søby fra en større ejendom i Korinth, ejendommen var nu solgt, og skulle tømmes samme weekend.

Vi satte traileren bag bilen, og kørte sydpå.

Adskillige containere fyldte gårdspladsen, hele familien var i aktivitet, men gik alligevel med ildhu op i, at finde ting fra til mit lille museum.

Vi fik fyldt både bagagerum og trailer op to gange, men så havde vi også til et fuldt funktionsdygtigt bryggers og vaskerum, endog en gasgruekedel blev det til.

 

Der er ligeledes mulighed for, at slå sig ned i dagligstuen med dagens avis, fra tyverne.

Læs f.eks. Fyns Tidende d. 3. September 1920.

På forsiden finder du en artikel om den nye hovedskole i Ringe. Her står blandt andet at læse, at skolens samlede areal er på ca. to tønder land, og at der er gode havelodder til lærerpersonalet. Skulle nogen være i tvivl, taler vi om den tidligere Guldhøjskole, hvor Amdi Pedersen trådte sine barnesko. Det var før han startede Tvindimperiet, blev mangemillionær, og slog sig ned blandt de rige og berømte ved San Francisco bugten.

Else-Marie