Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275

Forårskulturdagen den 25. april 2009  

Lørdag d.25-4 holdt vi, i lighed med andre kulturinstitutioner i området, åbent hus her på Hestehavegårds hverdagsmuseum.

Viserne på uret havde dårligt nået ettallet førend de første gæster dukkede op på gårdspladsen, herefter gik de i en lind strøm gennem museet, hvor mange minder dukkede op til overfladen. En ung mand, nok i starten af tyverne, måtte lige have forklaret, hvad det ville sige, at etagevaske sig, det var også ham, der ville overveje, at vende tilbage og hjælpe med, at genetablere legomodellerne fra 70èrne.

Tove Hansen, tidligere Lykkeshøj i Nr.Søby, syntes museet manglede et brudeslør, om det var noget? Det ville vi naturligvis gerne modtage. Få dage senere kom Tove, ikke alene med sløret, men ligeledes medbringende det sødeste dukkekaffestel fra datteren Lykkes barndom, samt hæklede køkkengardiner, udført af Toves egen mor. Gardinerne pryder nu køkkenvinduerne her på stedet.

For nu at vende tilbage til brudesløret, der på sin vis stammer fra to epoker. Tove blev gift med Hans Valdemar Hansen i 1947, og der blev fremstillet en helt speciel hårbøjle hos en hattemager, herpå blev sløret fæstet.

Da datteren Lykke, født 1957, skulle giftes i !979, blev et nyt slør fæstet til hårbøjlen, og det er dette slør man nu kan se her på museet.

Med skam at melde, måtte jeg næsten smide den sidste gæst ud, undskyld, men klokken var nået et pænt stykke over 17, og vi skulle være klar i aulaen på Nr.Søby gamle skole netop kl.17.

En dejlig dag for både os, og håber og fornemmer jeg, også for vore gæster.

Else-Marie.

 

   
Forårskulturdagen den 4. maj 2013  
På Hestehavegaards Hverdagsmuseum var alle sejl sat til en spændende dag. Der blev strikket, kniplet, spundet, syet patchwork og syet på smyrnatæpper til den store guldmedalje. Aktiviteterne var nærmest internationale, for man kunne se både en norsk og en svensk nationaldragt. Festligt ud over alle grænser. De ca. 70 besøgende gav da også udtryk for, at der blev budt på gode oplevelser, selvfølgelig med kaffe til. Uden kaffe går Danmark i stå.

 

 

Kniplebrædderne var også i gang, og her ses nogle flotte eksempler på det smukke håndarbejde.


Det ser så let ud, men som med alt andet håndarbejde, skal der præcision og dygtighed til for at det bliver helt som det skal være.
 

En moderne rok med to pedaler, så der kan skiftes drejeretning undervejs.
 


Tilvirkning af Smyrna tæpper giver god mulighed for at udfolde de kreative gener.


 
   

Ved afslutningen i aulaen, var det imidlertid ikke så meget kaffen, der gjorde sig bemærket. Der blev serveret pølser med brød med et glas vin, en øl eller en vand til.

Et særdeles velspillende band underholdte og modtog mellem hvert nummer velfortjente klapsalver. Der var fyldt godt op, så også her må kulturdagen siges at have været en succes.

En stor tak skal rettes til de mange deltagere, der har gjort det muligt, og til de mange besøgende, der har gjort det umagen værd.

 Peter Albrekt

 

   

 

 

 

 

 

[Startside]
[Op]