Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275 - else-marie@syssel.dk

 

Anne Bodil og Torben Larsen Søvænget 4, der i det meste af deres voksenliv har været en del af bybilledet i Nr.Søby, flytter til Viborgegnen, hvor Torben oprindeligt stammer fra.

Nu skal der sorteres i alle de ting, der er blevet samlet sammen igennem årene i det midtfynske.

Hverdagsmuseet har modtaget en mængde udstyr, lange natkjoler, særke, livstykker, underbenklæder etc., hovedsagelig broderet, og brugt, af Anne Bodils gudmor Marie Larsen.

Marie Larsens forældre blev gift omkring 1890, og Marie blev født deromkring, nærmere kommer vi det nok ikke. Anne Bodils egen mor blev født 1918.

Marie boede i Sct.Hansgade i Odense, og var kirkesanger i Sct.Knuds kirke. Hun forblev ugift, men boede sammen med sin far frem til hans død.

Ved gudmoderens død, for mange år siden, arvede Anne Bodil hele udstyret, og har indimellem brugt det i forskellige sammenhænge, nu er det så havnet her på museet, hvad vi er meget glade for.

Imellem tingene er der utroligt mange flotte kraver. Det var ikke så let at få vasket den pæne kjole. På denne måde kunne den sorte kjole let ændre udseende, og en krave var hurtigt vasket og strøget.

Gennem Anne Bodil og Torben har vi ligeledes fået et par langpiber, her er parret ikke så sikre på oprindelige ejere, men mener de kan stamme fra gudmoderens far eller Anne Bodils Bedstefar.

 

Medicinglas og flasker var et yndet samlerobjekt for år tilbage, således også på Søvænget 4, men nu blev også disse afhændet. Vi har af samme årsag hårdt brug for et medicinskab til badeværelset, men kommer tid, kommer råd.

De fleste af glassene stammer fra Torbens familie, helt tilbage fra tyverne.

Etiketterne kan stadig fint læses.

 

Else-Marie.