Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275

Tiden flyver; så tag den lidt med ro
 

Tiden er et underlig begreb.
Vi troede i lang tid, at tiden som konstante enheder kunne aflæses på vore ure; men så kom Albert Einstein og gjorde tiden til et relativt begreb - og så forstod vi ikke længere, hvad tid var.
Industrialiseringen og ikke mindst mekaniseringen i landbruget medvirkede kraftigt til at tiden blev en hastigt krympende relativ faktor, derved at mere og mere skulle nås eller fremstilles på mindre og mindre tid - og så forstod vi endnu mindre, hvad tid var.
I Fynboer er dog mere end heldige, for I har Landbrug Fyn og samme Ugeavis har nu proklameret : "tag den lidt med ro".
Så uanset hvilken visuel måde, at tiden flyver af sted på, så husk : "tag den lidt med ro".
Men !!! Ja, desværre : men !!!
De fynske landmænd vil ikke følge Landbrug Fyns fabuløse opfordring.
De suser endnu hurtigere over markerne med deres enorme maskiner; Slagteribilerne opleves som kanonkugler i flugten på deres vej til slagterierne; køerne malkes på rekordtider; kyllingerne bliver slagtefærdige omtrent før de er ude af æggene; det er et kissejag overalt. Det er da absurd, ikke at følge så godt og velment et råd, som "tag den lidt med ro". Som et kuriosum skal det anføres, at dette skilderi er det eneste i min serie "Landbrug Fyn", der ikke har avisens logo og den aktuelle tekst klistret på.
Og det har det dog alligevel; nemlig på bagsiden. Billedet blev købt medens det endnu befandt sig på staffeliet og køberen havde det ufravigelige krav, at kollageeffekterne maximalt måtte befinde sig på bagsiden.
Da kunst ikke blot er ånd men også materie, føjede jeg  køberen.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Startside]
[Op]