Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275

Balleopriveren fra Kerteminde
 

I de gode gamle dage, hvor en bonde var en bonde, da havde han en plov, en harve, en tromle, en såmaskine, en selvbinder og hjemme i laden et remdrevet tærskeværk.
Sådan er det ikke mere.
Det ser meget imponerende ud, når du kommer forbi en af de moderne fynske landbrugsfabrikker; der er maskiner overalt - og de er store - meget store.
Det er ikke altid af maskinernes udseende muligt at afgøre, hvilken funktion, de har; men de har en funktion; det påstår i det mindste landbrugsfabriksdirektøren.
Han tilføjer, at maskinerne er meget specialiserede; de har hver et meget begrænset funktionsområde men til gengæld kan de udføre en forfærdelig masse af den begrænsede funktion på næsten ingen tid - og så er der gode skatteafskrivninger.
Da jeg i Landbrug Fyn havde set overskriften om Balleopriveren fra Kerteminde blev jeg ekstra nysgerrig og ville vide, hvorfor man skulle rive baller op. Den officielle forklaring var, at man har en anden meget stor og specialiseret maskine, der hedder en ballepresser. Efter høsten anvender man først ballepresseren til at presse halmen sammen til et minimalt volumen og bagefter anvender man så balleopriveren til at tilvejebringe det oprindelige volumen igen.
Godaw, du ! Hen til kommoden - og tilbage igen ! Dybt godnat; skide absurd !
Jeg var nu lidt "lunken" på den officielle forklaring, så jeg kontaktede en pensioneret maskinarbejder - Arne - fra Kertemindeegnen, der havde været med i landbrugsmaskinproduktion gennem mange år.
Da jeg forespurgte Arne om Balleopriveren grinede han smørret og fortalte, at den i virkeligheden var et maschokistisk, sadistisk seksuelt hjælpemiddel af groveste kaliber og Arne gav mig en vulgær beskrivelse af uhyret.
Den var specielt udviklet til det Amerikanske sexmarked, hvor den markedsførtes under betegnelsen Balls up river; made in Kerteminde. Det var faktisk Arne selv, der med hjælp af sin engelskborg fra 6. klasse havde oversat ordet balleopriver til Amerikansk.
På billedet har jeg efter Arnes beskrivelse illustreret balleopriverens virkelige funktion.
Du skal derfor vide, at skulle du møde en landbrugsfabriksdirektør, der fortæller om sin balleopriver, da står du overfor en pervers sexfantast, der vil delagtiggøre dig i sine absurde perversiteter.
 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Startside]
[Op]