Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275

Gylle på bilen
 

Godnat Saudi Arabien ! Godnat Norge !Godnat til alle olieproducerende lande; nationernes fallit står for døren. Og hvorfor nu det ?
Jo; det fynske landbrug har gjort det igen.
Fynsk landbrug har endnu engang overgået sig selv og har reddet verden ud af svære energiforsyningsproblemer.
Fynsk landbrug er kommet frem til, at vore biler går aldeles udmærket på gylle.
Og gylle findes der som bekendt mere end rigeligt af i det fynske landbrug - både fysisk og psykisk.
Et rent gylleeventyr i bedste H. C. Andersen-stil.
Da jeg så overskriften, slog det mig straks, at det her var noget med ENERGI. Og siger nogen energi til en Svensker, hvad jeg må vedgå at være blevet med årene, så er det naturligvis identisk med atomkraft.
Indenfor fysikken har de kloge længe diskuteret, om atom nummer 110 eksisterede; eller ikke eksisterede.

Jeg har en meget klog datter, der næsten er professor i sådan noget med meget små ting; hun kalder det Gener, Molekyler og Proteiner - og jeg er overbevist om, at Atomerne hører med. Jeg gav hende derfor et syltetøjsglas med fynsk gylle for at hun kunne analysere, hvoraf det kom sig, at gylle kunne erstatte benzin og dieselolie på bilerne. Snart efter meddelte hun mig glædestrålende henholdsvis at den fynske gylle var et selvstændigt grundstof og at det faktisk var det hidtil savnede atom nummer 110 og henholdsvis at den fynske gylle havde samme indre ustabilitet som Uran. Hun forklarede det simpelt - for at jeg kunne forstå det - at hver gang et fynsk gylleatom slap en såkaldt "lugtpartikel", så blev der frigivet store energimængder. Og da fynsk gylle som bekendt slipper utallige "lugtpartikler", så er der tale om astronomiske energimængder, som moderne biler glimrende omsætter til bevægelsesenergi.
Hun havde gennem et smart mikroskop taget et fotografi af et fynsk gylleatom. Samme fotografi har jeg efter fattig evne, og med pensler og farver overført til lærred - så også du kan se, hvorledes de olieproducerende landes økonomiske undergang ser ud, set fra den fynske synsvinkel.
Som du ser, så er centret den såkaldte "gylletankkærne", hvoromkring cirkulerer henholdsvis "bilektronerne" og "dyrektronerne". Overførslen af gylleenergien sker mellem disse via de såkaldte "atomare gylleantenner". Den opmærksomme kataloglæser bør nu spørge sig selv: "Jamen, hvor bliver det absurde af" ?
Elementary my dear Watson. Når din gamle "dyt" blev ældre og begyndte at få hosteanfald og tændrørsflimmer, så kaldte du kræet for en "lortebil". Men den går ikke nu, hvor du skal have fynsk gylle i tanken. Fra det første gylleatom løber gennem tankrøret, er din dyt pr. definition en "lortebil".
Det er da absurtisme - for nybegyndere.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Startside]
[Op]