Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275

Unge piger dropper svinet
 

Jeg kendte engang en fynsk bondemand, som nu er død. Han hed Børge. Børge led een gang i sit liv af hovedpine, for hvilket han tog 10 Kodimagnyler. Det hjalp - hovedpinen forsvandt.
Børge brød sig ikke om den negative oplevelse, han havde fået gennem hovedpinen; men fandt Kodimagnylerne smarte. Resten af sit liv undgik Børge hovedpine ved, at flere gange om dagen - 365 dage om året og 366 dage på skudår - at indtage en dosis på 10 Kodymagnyler.
Børge var vel medvidende om, at det er bedre at forebygge end at helbrede. Meget tyder på at andre landbrugere på Fyn også har hørt om samme Børges erfaringer, for hvad er det egentlig, landbrugerne fylder i dyrene ?
I henhold til kendte og troværdige oplysninger indeholder dyrefoderet udover varierende fødeemner også tilskud af vitaminer, mineraler og medicin - og det er ikke bare Codymagnyler.
Medicinen gives ej heller til dyrene for at kurere konstaterede sygdomme; men for at forebygge at dyrene får en lang række hypotetisk, mulige sygdomme - lige fra Nysesyge hos grise til Gonore hos kaniner.
Nu har de fleste dyr det således, at de har en indbygget forsvarsmekanisme, der medfører, at de nægter at indtage føde, der smager "muggent".
Men, som det blev fremført i et sydligt naboland for ca. 70 år siden : "Dann haben wir anderes metoden", nemlig DROPPET !

Det som "gysse" ikke frivilligt vil æde, får han nu intravenøst. "Gysse" skal ikke være syg !!! "Gysse" er en investering; "Gysse" er kapital. Og investeringer og kapital skal "plejes", så "Gysse" indlogeres på en antisygdomsinstitution, hvor han kontinuerligt droppes med alle mulige og umulige sygdomsforebyggende præparater. "Gysse" er og forbliver et rigtigt sundhedssvin.
De unge piger må ikke lastes for dropperiet.
Det er jo deres arbejde og de har fået ORDRE til medicineringen.
Vi ved jo fra historien, når der lige ses bort fra krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, så er man generelt ansvarsfri for handlinger, der udføres efter ORDRE. De unge piger skal således kun betragtes som kapitalens letkøbte - og måske lidt naive - redskaber.
Det absurde i sammenhængen er, at de mennesker - bønder og borger, præster og adel - der senere skal spise "Gysse" er utilfredse med, at "Gysse"-stegen og -frikadellerne indeholder rester af de sundhedspræparater, som "Gysse" er droppet med. Den slags menneskers meninger kan vi imidlertid godt "droppe"De ved helt åbenbart ikke, at hvad der er godt for de fynske
landbrugere og "Gysserne"; det er også godt for konsumenterne.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Startside]
[Op]